Rákos daganattal műtötték Chávezt

2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyugtatta az érte aggódókat a tőle mindenképpen szokatlan hallgatás után a három- hete Havannában először sürgősen megműtött Hugo Chávez venezuelai elnök, aki csütörtökön intézett televíziós beszédet a kubai fővárosból hazája lakosaihoz. Az elemzők figyelmét nem kerülte el több körülmény sem. Például Chávez szemmel láthatóan több kilót fogyott, és kimértebb hangon szólt, mint szokott korábbi tévészerepléseiben. A BBC elemzője szerint inkább tovább szaporította a kételyeket egészségi állapotával kapcsolatban, mert nemcsak azt nem árulta el, hogy néhány napja, a második műtét alkalmából milyen típusú rákos daganatot távolítottak el a szervezetéből, de azt sem, hogy honnan.
Beismerte, hogy hibázott, amiért nem vigyázott egészségére, de kiderült az is, nem az orvosoktól, hanem kubai példaképétől, Fidel Castrótól tudta meg, hogy mi a baja. De továbbra sem tettek közzé hivatalos orvosi jelentést. Kedden bemutatták Chávezt egy rövid tévéfelvételen a 85 éves Castróval együtt, de másnap már azt közölték, hogy mégsem tartják meg a venezuelai fővárosban az Egyesült Államok nélküli új térségi szervezet harmadik csúcstalálkozóját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.