Táblaháború Kolozsváron

2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négynyelvű műanyag felirattal ragasztotta le tegnap Hantz Péter, a Bolyai Kezdeményező Bizottság alelnöke és Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport előtt elhelyezett vitatott táblát (képünkön). A két szervezet így kívánt tiltakozni az ellen, hogy a kincsesváros polgármesteri hivatala május végén ismét elhelyezte a restaurált Fadrusz-alkotás talapzata tövében azt a Nicolae Iorga román történésztől származó idézetet, amely román nemzetiségűként tünteti fel a magyar királyt. Az ügyben egyébként az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács korábban bűnvádi feljelentést tett, az ügyészség nyomoz. Hantzéknak a román–magyar közös múltra utaló fedő feliratát az önkormányzat illetékesei néhány órán belül leszedték. (R. Sz.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.