A KDNP nemet mond az NGM-nek

Hírösszefoglaló
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenlegi formájában elfogadhatatlannak nevezte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által közzétett munka törvénykönyve tervezetét Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője a Népszabadságnak elmondta, a javaslat nemcsak a miniszterelnök által is képviselt védett kor intézményével megy szembe, hanem a KDNP által készített sarkalatos családvédelmitörvény-javaslattal is. A párt ez utóbbiban érvényesíteni szeretné, hogy a gyerekszülés után, illetve a gyesről visszatérő anyák is védelmet élvezzenek a munka világában. A politikus szerint a munkaadók számára is nagyobb járulékkedvezményt kellene adni.
Az LMP tegnap az MSZP-vel vállaltan lojális MSZOSZ-nél tett látogatást. Pataky Péter azt mondta, ha a napvilágot látott tervezet hatályba lépne, egyaránt csökkentené a munkahelyek és a legálisan foglalkoztatottak számát, illetve a belső piaci és a járulékbevételeket is. Az MSZOSZ elnöke szerint a tárca elképzeléseinek elfogadása a munkavállalók teljes kiszolgáltatottságát és alávetettségét eredményezné.
Alkotmányellenesnek tartja a törvényjavaslat több pontját a Társaság a Szabadságjogokért és a közpénzek elköltésének átláthatóságát vizsgáló K-Monitor Közhasznú Egyesület. Kifejtették, a szövegben egyértelműen a munkáltatói érdekek védelmére helyezik a hangsúlyt, és alkotmányellenesen szűkítik a munkaviszonnyal összefüggő szabad véleménynyilvánítást.
Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő az NGM munkaanyaga kapcsán többször megerősítette, hogy a kormány garantálja a védett kor intézményét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.