A tévé is közvetíti Mubarak tárgyalását

Hírösszefoglaló
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élőben közvetíti a televízió a 83 éves egykori egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak a kairói rendőr-akadémia épületében holnap kezdődő perét – közölte tegnap a tárgyalást vezető bíró, Ahmed Refát.
Mubarakot még a múlt héten Kairóba szállították a vörös-tengeri Sarm-es-Sejkből, ahol megromlott egészségi állapota miatt kórházban őrizték. Az al-Dzsazíra hírtelevízió szerint nagyon sok egyiptomi úgy véli, mindez csak álca, és Mubarak koránt sincs olyan rossz állapotban, mint azt a világgal elhiteti. Az elnököt többek között a januári-februári 18 napos felkelés idején meghalt csaknem kilencszáz tüntető meggyilkolásának elrendelésével, illetve korrupcióval vádolják. Mubarak perét összevonták Habib al-Adli egykori belügyminiszter ellen indított eljárással, akit ugyanazzal gyanúsítanak, mint a bukott államfőt. Közben tegnap a kairói Tahrír téren ismét összecsapott a hadsereg a tüntetőkkel, akik hetek óta Mubarak mielőbbi bíróság elé állítását követelik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.