Augusztus 20.: az összefogás szellemében

A kormány ismét Együtt az ország! szlogennel rendezi meg az államalapítás ünnepét; a színes programok közt szerepel a történelmi karnevál s a hagyományos augusztus 20-i tűzijáték is. Idén először két vidéki helyszínen is lesz központi tűzijáték, amelyek együttesen 132,5 millió forintba kerülnek.

Szalai Laura
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szent István ünnepe egyben a közösség ünnepe, így idén ismét az összefogás szellemében szerveződik – hangsúlyozta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára tegnapi tájékoztatóján. Kovács Zoltán ezáltal utalt a tavalyi ünnepségsorozatra, amely a borsodi árvíz utáni újjáépítéshez szükséges összefogás jegyében született.
A fővárosba érkezőket már augusztus 19-én színes programok várják: megrendezik a magyar ízek sétányát, s az itt befolyt összeg 25 százalékát a Máltai Szeretetszolgálat javára ajánlják fel. Szintén az ünnep előestéjén vehetik át állami kitüntetéseiket a díjazottak. A 19-i programok zárásaként utcabál lesz Budapest három pontján.
Augusztus 20. a tradíciók jegyében telik: az Országház előtt felvonják a nemzeti lobogót, a Hősök terén pedig a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem újonnan végzett katona hallgatóinak tisztavatása lesz. Újdonság a történelmi karnevál és vízi-légi parádé a Dunán, utóbbinak a Magyar Hajózási Országos Szövetség jóvoltából államilag gondozott gyerekek is részesei lehetnek. A Parlament idén is ingyen nyitja meg kapuit. A tűzijáték rendezési jogát a Pyro–1 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Mafracht Kft. nyerte el a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. gyorsított közbeszerzési eljárásán – közölte a Hungarofest ügyvezető igazgatója. Budapest mellett Debrecenben és Baján is lesz központi tűzijáték, megrendezésük összesen 132,5 millió forintba kerül. Kálomista Imre elmondta: a programokra összesen nettó 300 milliót fordítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.