Az AXA nyugdíjpénztár nulla forintja

Olvasónktól
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is értem. Mások talán szidják/átkozzák Önöket? Mi (a feleségem és én) nem tesszük. Mi ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket azért az „emberfeletti” teljesítményért, „magas” szintű szakmai munkáért, amellyel sikerült párom 13 évnyi magán-nyugdíjpénztári befizetéseit elherdálni, így az állami nyugdíjrendszerbe történő átlépés kapcsán 0, azaz nulla (!) forint reálhozamot fizetni részére. Ámulunk és bámulunk azon a hihetetlen szakmai „felkészültségen” és „hozzáértésen”, amellyel kezelték a pénzt. Végtelen örömünkre szolgál, amit a Stabilitás Pénztárszövetség honlapján közzétett bemutatkozójukból megtudtunk:
„Az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágazata azon kevés piaci szereplő közé tartozik, amelyik pozitív befektetési eredményt is fel tud mutatni a 2008-as évben, a választható portfóliós rendszert működtető pénztárak között pedig egyenesen kiváló eredményt ért el. A pénztár már 3 egymást követő évben kiemelkedő magán-nyugdíjpénztári hozamokat biztosít tagjainak.”
Az, hogy a befizetett pénzek forgatásából realizált haszonból semmit nem látott, azt „természetesnek” vesszük. Párom jólelkű ember, így jó szívvel hagyta önökre, vagyis az AXA Magánnyugdíjpénztárra a nyereséget, hiszen önöknek sokkal, de sokkal nagyobb szükségük volt rá. Hiszen kellett a jókora fizetésekre, bónuszokra, jutalékokra, székházra, céges autókra, céges partikra, céges utakra stb. Viszont „kellemes” meglepetésként ért bennünket, hogy mára a befizetett tőkét is sikerült jelentős mértékben csökkenteni. És abban is biztosak vagyunk – bár ez irányú részletes információkat nem nyújtanak számunkra –, és emiatt ezúton fejezzük ki együttérzésünket, hogy a fent említett, az önökre bízott vagyonban keletkezett veszteségek miatt önöket is mindannyiszor veszteség érte az esetleges fizetéscsökken(t)és, prémiummegvonás okán, netán visszavett cégautók, lemondott „csapatépítő tréningek”, elmaradt „bónuszok” formájában.
Vagy csak emberi tisztességből, becsületből önmaguktól mondtak le a jövedelmük egy részéről, ezzel is gerinces ember módjára vállalva egyrészt felelősséget a tetteikért, illetve sorsközösséget az önök hathatós közreműködésével kisemmizettekkel. Persze tudjuk, hogy mi vagyunk alulművelt főemlősök, akiknek az alapvető matematikai művelet és jelrendszer már-már leküzdhetetlen akadályt jelent.
Természetesen bennünk van a hiba, amiért jelet látunk a tényleges befizetés és az aktuális egyenleg különbözeteként közölt szám előtt, és nyilvánvalóan azért is velünk van gond, mert a mínusz jelet veszteségnek értjük, nem pedig „kiemelkedő hozamnak”.
Tisztelt AXA pénztár, ezúton külön megkövetjük önöket, hogy még akár egy olvasói levél erejéig is meg mertük kérdőjelezni az önök „magas szintű” szakmai tevékenységét. Ezúton szeretnénk megkérdezni, hogy a hálatelt szívvel elrebegett „köszönöm” mellett segíthetünk-e még valamiben?
Mármint pénzen kívül. Mert az egyrészt nekünk sincs – részben „hála” önöknek –, másrészt mi komolyan veszszük az önök „a nyugdíjam nem játék, mégiscsak abból kell majd megélnem később” jelmondatát, ezért az elkövetkezendőkben mi már egy lyukas garast sem bízunk önökre, és mindent megteszünk, hogy ettől másokat is megóvjunk! Minden rendelkezésre álló fórumon, szűkebb és tágabb környezetünkben rendre el fogjuk mondani, be fogjuk mutatni az önök fantasztikus „siker”-történetét, az emögött vélelmezhető „fantasztikus” szakmai „felkészültségüket”, „rátermettségüket” és „hozzáértésüket”!
Dr. Tóth László
jogász (telefonszám és cím a szerkesztőségben)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.