Az elszámoltatás minta Európának

Munkatársunktól
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leginkább a kormányfői megbízatása előtt tanácsadóként és miniszterként is működő Gyurcsány Ferenc tevékenysége nyomta rá bélyegét erre az időszakra – mondta Dancsó József az elmúlt nyolc év eladósodását vizsgáló parlamenti albizottság vezetője az Fn.hu-nak adott interjúban. A fideszes politikus szerint mivel Medgyessy Péter kettő, Gyurcsány Ferenc öt, míg Bajnai Gordon egy évig állt Magyarország élén, így hatásuk sem egyforma az államadósság növelésében. Dancsó nem tartja kizártnak, hogy azokban az európai országokban, ahol az elszabadult államadósság miatt nagyok a társadalmi feszültségek, a felelősségre vonás magyar példáját követik majd. Az albizottság elnöke ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy nem tud egyértelmű választ adni azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet büntetőjogilag: – Azt majd az alkotmányügyi, valamint a számvevőszéki és költségvetési bizottság értékeli – tette hozzá. – Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy 2002 és 2010 között ötvenháromról nyolcvan százalék fölé nőtt az ország GDP-arányos adóssága – szögezte le Dancsó.
Futó Barnabás ügyvéd lapunk szerdai számában azt mondta, hogy hűtlen és hanyag kezelés, csalás, valamint korrupciós bűncselekmények is felmerülhetnek az előző ciklusokban történt államadósság-növekedéssel összefüggésben, ezek a tényállások pedig a jelenlegi Btk.-ban is szerepelne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.