Bővülhet a honvédségi létszámkeret

2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelné a honvédség létszámkeretét a honvédelmi miniszter. Hende Csaba a Magyar Honvédség részletes bontású létszámáról szóló, 2007. decemberi országgyűlési határozat módosításával kezdeményezte a létszámkeret-emelést, amely egyelőre nem jelent tényleges létszámnövelést. Az előterjesztés szerint több mint négyezer új státust hoznának létre a honvédségnél.
A javaslat elfogadása megteremti a haderő szerveinél és szervezeteinél szükséges strukturális átalakítások lehetőségét, a katonai és szakmai szempontból szükséges új státusok kialakítását, és azok feltöltését a jelenleg meglévő létszámon belüli belső személyi mozgásokkal – indokolta kezdeményezését a miniszter.
A szaktárca számításai alapján a döntés éves szinten személyi juttatásokkal és munkáltatói járulékokkal együtt 3,784 milliárd forint többletkiadást jelentene. – A módosítás célja, hogy a Honvédkórház hadrendbe illesztéséhez, a Szent Korona őrzéséhez, további biztonsági és protokolláris feladatok átvételéhez, egyes logisztikai képességek fejlesztéséhez, a csapatpszichológusi rendszer kialakításához, valamint a házilag készített robbanószerkezetek elleni védekezési képesség megerősítéséhez szükséges állandó állományú létszám biztosításának megteremtése – olvasható az indokolásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.