Cole Michael volt Lendvai fedőneve

A Magyarországról származó, évtizedek óta Ausztriában élő Paul Lendvai (képünkön) tavaly év végén hevesen tagadta a Heti Válasz információit, amelyek szerint együttműködött a kommunista titkosszolgálattal.

Munkatársunktól
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap külügyi dokumentumokra hivatkozott; mi pedig az állambiztonsági iratok között találtunk olyan anyagokat, amelyek az ellenkezőjét igazolják, mint amit Lendvai állít magáról. A magát Kelet-Európa szakértőnek aposztrofáló balliberális újságíróról három titkosszolgálati munkatárs is egyértelműen azt állította, önként működött együtt az elnyomó gépezettel. A Cole Michael fedőnéven dolgozó Lendvai – az egyik levéltári anyag szerint – a titkosszolgálat „egyik legjobb társadalmi kapcsolata” volt.

Bővebben az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.