Dzsudzsák pályán Mahacskalában

Munkatársunktól
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha majd visszatekintünk a 2011-es esztendőre, bizonyosan az itthon egyik legnagyobb visszhangot kiváltó futballhíre lesz Dzsudzsák Balázs júniusi átigazolása a PSV Eindhoventől az Anzsi Mahacskalához, nem hivatalos információk szerint 14,5-15 millió eurós vételárért, átszámítva évi egymilliárd forintos fizetésért. S a négyéves kontraktust aláírt, 37-szeres válogatott szélső karrierjében az edzőtáborozások után valójában ma kezdődik meg az új fejezet, hiszen minden bizonnyal a gyepre lép első orosz bajnoki mérkőzésén, a Tom Tomszk ellen hazai pályán. Bár ezzel a „hazai pálya” megfogalmazással csínján kell bánni, az Anzsi ugyanis jelenleg Moszkvában készül, és csupán a bajnokikra utazik Dagesztánba.
Az orosz klubok hivatalosan csak augusztus elsejétől igazolhattak új játékosokat, így Dzsudzsák a nyári szünet utáni első két mecscsen még nem szerepelhetett. Ezeken az Anzsi pályaválasztóként
1-0-ra kikapott a Zenit Szentpétervártól, majd idegenben 3-0-ra verte a Rubin Kazanyt, és 18 forduló után a negyedik helyet foglalja el a tabellán. A Tom Tomszk jelenleg a 12. helyen áll, a legutóbbi fordulóban otthon kapott ki 1-0-ra a Tyerek Groznyijtól. Idegenben azonban veszélyes ellenfél, vendégként eddig több pontot szerzett, mint otthon.
Visszatérve Mahacskalához, a többek között Roberto Carlost, a veterán brazil világbajnokot is soraiban tudó dagesztáni klub Dzsudzsák leigazolása után újabb nagy tranzakcióra készül. Gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a Chelsea-ben háttérbe szorult Jurij Zsirkov is az Anzsi játékosa lesz. A 31-szeres orosz válogatott középpályásért Szulejman Kerimov tulajdonos 17 millió eurót utalna át a londoniaknak. A pénz nem számít, az orosz oligarcha vagyona 5,5 milliárd dollár körül mozog, a 136. a világ leggazdagabb embereinek listáján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.