Egerszegen ismét megnyílik a GébArt

MTI
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Színek és helyszínek a témája a ma kezdődő GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelepnek; az augusztus 14-ig tartó kurzust Kopasz Tamás Munkácsy-díjas festőművész vezeti a Gébárti-tó melletti kézművesházban. A művészek a megszokott környezetüktől távol, számukra eddig ismeretlen, új helyszínen alkotnak, ezért is izgalmas, milyen alkotásokat ihlet a zalai táj – fejtette ki Nagy Johanna, a művésztelep vezetője. Megkötések nincsenek, mindenki a saját, egyéni munkamódszerével alkot, de a művészeti vezető elvárja a Gébárti-tó környezetére reagáló alkotásokat.
A kurzusra Kopasz Tamás javaslatára idén hét festőművész kapott meghívást: F. Balogh Erzsébet, az Eszterházy Károly Főiskola vizuális művészeti tanszékének docense, Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész, az erdélyi származású Tomsó Judit és Miklós Anna, Doró Sándor Németországból érkezik, Zalaegerszeget pedig Kiss Ágnes Katinka és Bárdosi Katinka képviseli, ugyanis a szervezők fontosnak tartják, hogy helyi alkotók is részt vegyenek a munkában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.