Egy körrel maradt le a kvótáról

MTI
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Londoni olimpiával még nem rendelkező, de esélyes sportlövőink még nem kezdték meg szereplésüket a belgrádi Európa-bajnokságon, helyettük azonban a trapos Hegyi Norbert kis híján véghez vitte a bravúrt. Az első napi remeklés után tegnap is jól teljesített, ám 121 korongos teljesítményével egy koronggal lemaradt a kvalifikációról. A magyar versenyző a 75-ből 74 korongot talált el csütörtökön, tegnap aztán 50-ből még hármat rontott.
A verseny erősségére jellemző, hogy Hegyi az egyéni csúcsának számító 121 találatával a 26. lett csak, a hatos fináléba kerüléshez pedig minimum 123 korong kellett, s még azzal az eredménnyel is szét kellett lőniük az érdekelteknek.
Tegnap még két olimpiai szám küzdelmeit bonyolították le, ám a magyarok ezekben sem jártak sikerrel. A női kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett számában Karmacsi Ildikó 572 köre a 30. helyre volt elég a 63 fős mezőnyben, a nyolcas döntőtől öt, a kvótaszerzéstől pedig három körrel maradt el. Joó Éva (567 kör) a 44., a juniorkorú Veres Kata (565 kör) pedig a 49. lett. A férfi kisöbű szabadpuska fekvő számában a már biztos olimpiai résztvevő, összetettben Európa- és világbajnok Sidi Péter 591 körrel az 56., Hári Péter 589-cel a 66. lett. Ugyanebben a számban Jákó Csaba nem jutott tovább a csütörtöki selejtezőből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.