Egymásra épülő járási és választókerületi határok

Szilágyi Richárd
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elégedett volt a miniszterelnök a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) elmúlt egyéves munkájával, nem hangzott el kritika a tárca teljesítményével kapcsolatban – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes tegnap az Orbán Viktorral folytatott négyszemközti találkozója után a Magyar Nemzetnek. A közigazgatási és igazságügyi miniszter azt is közölte, nem kapott felkérést a kormányfőtől a minisztérium szerkezetének vagy apparátusának átalakításával kapcsolatban. Navracsics már lapunknak adott július 2-i interjújában cáfolta azokat a híreket, miszerint távozna a tárca éléről.
A miniszterelnök és helyettese a tegnapi alcsútdobozi találkozón a következő fél év feladatairól is beszélt. A belpolitikán kívül megvitatták az euróövezet, a világgazdaság és az egyre bizonytalanabbá váló nemzetközi környezet kapcsán felmerülő teendőket, amelyek a közigazgatást is gyors reagálásra késztethetik a nemzetgazdaság, a lakosság védelme érdekében.
Navracsics a találkozó után megerősítette tegnapi hírünket, amely szerint 160-180 járás lesz.
– Jó lenne, ha a járási és a választókerületi határok valahogy egymásra épülnének – tette hozzá. Navracsics tájékoztatása szerint a négyszemközti megbeszélésen kitértek a romastratégiából adódó következő lépésekre, a nemzetiségiekkel, egyházakkal, civil szervezetekkel kapcsolatos kérdésekre is.
Orbán Viktor folytatja a kormányzati teljesítmény, a minisztériumi szerkezetet értékelését a tárcavezetőkkel.

Keresztény érték. A fontos értékeket a KDNP-nek a napi politikában is meg kell jelenítenie – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség országos táborában pénteken Fonyódligeten. Hozzátette, a KDNP tudja világossá tenni, a szolidaritás alapvetően keresztény érték, s a szociális igazságosságot is pártjának kell képviselnie. Kiemelte: az egyes társadalmi csoportok problémáit csak a Fidesz–KDNP-szövetség oldhatja meg. Ezért jelennek meg a konfliktusok is a szövetségen belül. Példaként említette a Pokorni–Hoffmann-vitát – a két szakpolitikus az oktatás átalakításában számos ponton nem ért egyet –, ismét megerősítve: „mi Hoffmann Rózsa mögött állunk, a Rózsa volt, a Rózsa marad”. – Akiket a KDNP kormányzati pozícióba jelölt, mind kiválóan beváltak – jelentette ki, hozzátéve: amit akartak, keresztülvitték. Ám leszögezte azt is, a Fidesz és a KDNP a parlamenti szavazásban nem konkurense egymásnak, „csak akkor tudjuk a szavazatokat mandátumra váltani, ha egyben vagyunk”. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.