Elérhető a Vonatinfo

Hírösszefoglaló
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindította a térképen követhető valós idejű online utastájékoztatást a MÁV-Start Zrt. – jelentette a távirati iroda. Monszpart Zsolt vezérigazgató tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a cég honlapján (Vonatinfo.mav-start.hu) elérhető, percenként frissülő Vonatinfo rendszerben a Magyarországon közlekedő személyszállító vonatok helyzete látható, ebből az utasok tájékozódhatnak a szerelvények érkezéséről, az esetleges késésekről. Hangsúlyozta: a MÁV-Start igyekszik egyre jobb szolgáltatást nyújtani, aminek egyik fontos mérföldköve az új interaktív rendszer elindítása. Segít az utazást megtervezni, áttekinthető, és információkeresési lehetőséget nyújt az utasoknak. A jövőben várható fejlesztésekről elhangzott, az idén karácsony környékétől okostelefonon is el lehet majd érni a vasúti közlekedési információkat. Ezeket a vonaton utazó jegyvizsgálók is megkapják majd, hogy az utasokat helyben tudják tájékoztatni a közlekedésről – tette hozzá a vezérigazgató.
Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. termék- és üzletfejlesztési vezetője kiemelte, hogy a közösségi közlekedési vállalatok együttműködése révén a későbbiekben kölcsönösen forgalmi adatokat tudnak adni egymásnak, például késés esetén az átszállásnál megvárhatják az utasokat.
Kérdésre válaszolva Jándi Péter, a MÁV Zrt. utasprogramért felelős tanácsadója közölte, a most bemutatott térképes online információs rendszer kialakítása 15 millió forintba került, a több vasúttársaság adatait tartalmazó központi információs adatbázis létrehozására és üzemeltetésére 150 millió forintot, az okostelefonhoz kapcsolódó fejlesztésekre pedig 12,9 millió forintot költenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.