Elindult a gázszállítás

Hírösszefoglaló
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult a földgázszállítás a Horvátországot és Magyarországot összekötő új vezetéken – tudatta a horvát oldal üzemeltetőjének közlése alapján a távirati iroda. A Plinacro nevű cég közleménye szerint a szállítás beindítása kiemelkedő jelentőségű.
A vezeték révén elsősorban Horvátország földgázimport-kapacitása bővült, ám később akár hazánk irányába is jöhet majd fűtőanyag a horvát Slobodnica és a magyarországi Városföld közötti csövön, amikor elkészül a tengerpartra tervezett cseppfolyósított- földgáz-terminál. A gázvezeték a horvát oldalon 80,5 kilométer, a magyar oldalon 210 kilométer hosszan fut.
A beruházásról még 2009-ben kötöttek a felek megállapodást. A vezetékrendszer kiépítésére öszszesen 395 millió eurót fordítottak. A Plinacro 75 millió euróval járult hozzá a beruházáshoz, a magyar oldalon a Földgázszállító Zrt. volt a partner. A vezetéket még tavaly decemberben helyezték üzembe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.