Erős földrengés rázta meg Észak-Japánt

Hírösszefoglaló
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erejű földrengés rázta meg tegnap hajnalban Japánt, a fő sziget, Honsú északkeleti részét – jelentette a Kyodo News. A japán meteorológiai szolgálat közlése szerint a Richter-skála szerint 6,5-ös földmozgás epicentruma Fukusima prefektúra magasságában a Csendes-óceánban volt, fészke pedig 40 kilométeres mélységben. Szökőárriadót nem rendeltek el. Hét embert kellett kórházba szállítani sérülések miatt. A különösen erős földmozgást még a szigetország középső régióiban és Tokióban is érezni lehetett, a fővárosban észrevehetően megmozdultak a felhőkarcolók. A március 11-i, 9-es erejű földrengésben és az azt követő szökőárban súlyosan megrongálódott fukusimai atomerőműben a mostani földmozgás nem okozott károkat, az áramellátásban sem voltak kimaradások – közölte az erőművet üzemeltető Tepco cég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.