Gazdára váró négylábúak

Vona Adrienn
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örökbefogadó napot rendez holnap a Vigyél Haza Alapítvány az ebrendészet Illatos úti telepén, ahol kétszáz kutya és húsz macska várja leendő gazdáját 10 és 14 óra között. A befogadott kutyák védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést és mikrocsipet kapnak, új gazdáikat pedig „indulókészlettel” látja el az egyik prémium kutyatápot gyártó cég: száraz tápot, konzervet és etetőtálat vihetnek haza.
A Vigyél Haza Alapítvány három éve dolgozik az Illatos úti telepen lévő árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javítása érdekében. Óvári Klára, az alapítvány munkatársa lapunknak elmondta, a telepen 94 kutya helyén most kétszáz eb nyomorog, ezért elengedhetetlen az állatbarátok segítsége. Hozzáfűzte: az Illatos úton a helyhiány miatt folyamatosan altatják az állatokat, elsőként az öreg négylábúak jutnak erre a sorsra.
– A telepen lévő ebek kétharmadát maguk a gazdák adják le. Sokan azzal magyarázzák, hogy a gazdasági válság miatt elveszítették a kertes házukat és a panellakásba nem tudják magukkal vinni a nagytestű kutyájukat. Mások viszont arra panaszkodnak, hogy rosszul választottak kutyafajtát és nem boldogulnak a négylábúval – mondta lapunknak Óvári Klára. Az Illatos úti létesítménybe évente – csak Budapestről – több mint háromezer kutyát hoznak, mert minden leadott, utcán talált kutyát a hatályos szabályok értelmében be kell fogadni az ebrendészeti telepen. Óvári Klára azt is hangsúlyozta, hogy mivel hazánkban nem kötelező az állatok ivartalanítása, sokkal több a kutyák száma az igényeknél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.