Győriványi félti az Opera jó hírnevét

Tölgyesi Gábor
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győriványi Ráth György, a Magyar Állami Operaház megbízott fő-zeneigazgatója az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz: „Megdöbbenve értesültem a sajtóból az Operaház közalkalmazott, állami díjas művészeinek nyílt leveléről, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Réthelyi Miklós miniszter úrnak, valamint Szőcs Géza államtitkár úrnak címeztek. Ezúton szeretném kijelenteni, hogy semmilyen, a Magyar Állami Operaház létszámát vagy működési formáját érintő lépést nem tervezünk, amelyhez a fenntartó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium engedélyét, hozzájárulását és támogatását előzetesen ne kérnénk ki. Örülnék, ha művészeink a sajtó segítségével nem félinformációkon alapuló álhíreket terjesztenének, amelyekkel ismét az Operaház jó hírnevét veszélyeztetik.”
Lapunk csütörtöki számában írtuk meg: a Magyar Operaénekesek Egyesülete – több Kossuth-díjas művész által is aláírt – nyílt levelében azt állította, értesülése szerint az intézmény jelenlegi vezetése 20 magánénekes, 40 balettművész, 17 zenekari művész és 30 karénekes azonnali elbocsátását készíti elő gazdasági okokra hivatkozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.