Hunduras

Ballai Attila
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előfordulhatna-e vajon, hogy a labdarúgó-világbajnokság negyedik helyezettjét megillető, a FIFA elnökének kézjegyével is ellátott hivatalos oklevelet – maradva a tavalyi negyediknél – Uruguay helyett mondjuk Uganda nevére állítsák ki? Természetesen nem.
Bezzeg a vasárnap befejeződött sanghaji vizes vb-n negyedikként zárt magyarok a „The Republic of Honduras” felütésű elismerésben részesültek. Hiába, a két ország angol rövidítése, a HUN és a HON csak egy jottányit különbözik egymástól. Hogy egyébként Magyarország a pólótörténelem legsikeresebb nemzete, Honduras pedig teljességgel intakt a sportág iránt?
Sajnos ennyire foglalkoztatja a nagyvilágot a vízilabda. Sőt, nemhogy a nagyvilágot, a nemzetközi szövetséget, a FINA-t is. A magyar vezérkar tiltakozást nyújt be a szarvashiba miatt – nagyon helyesen teszi –, az ellen viszont nem protestálhatunk, hogy egy-két tucatnyi nációt leszámítva a többi kétszáznak fogalma sincs róla, mi a vízilabda; ott a polo lovaspólót jelent.
Az Eurosport Sanghajból a legszerencsétlenebb műugrót és műúszót is minden pozícióban visszalassította, vízilabdázó viszont egyszer sem tűnt fel a képernyőn. Ennél is riasztóbb valóság, hogy míg a bronzmeccset a reptéren voltam kénytelen követni, az rajtam kívül csupán két unatkozó taxisofőrt érdekelt. Nem Sanghajban, Budapesten.
Úgyhogy elképzelhető, hogy akár még a hondurasi tiltakozás is befut: hagyják már őket békén az efféle ismeretlen sületlenségekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.