Ívhegesztést vállal Fapál László

Blogban üzent az elszámoltatóknak és a nyomozó hatóságnak Fapál László, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) leleplezett vesztegetés egyik fő gyanúsítottja. A szocialista Juhász Ferenc minisztersége idején közigazgatási államtitkárként tevékenykedő jogász szerint igaztalanul hurcolták meg, ezért most álláshirdetést adott fel, és akár még ívhegesztést is vállal.

2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viszkisdoboz.blog.hu címen indított blogot Fapál László, a honvédelmi tárca volt államtitkára, a HM-es vesztegetési ügy egyik fő gyanúsítottja. Mint arról beszámoltunk, a Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején közigazgatási államtitkárként tevékenykedő jogászt azzal vádolta meg tanúvallomásában az ügy egyik vádlottja, Oláh János dandártábornok, hogy egy viszkisdobozban adhatott át négymillió forintnyi kenőpénzt a „főnökének”. Ebből a HM védelemgazdasági főosztályának egykori vezetője arra a következtetésre jutott, hogy a vesztegetésből származó összeget Juhász Ferencnek „postázta” az államtitkár. Fapált előzetes letartóztatásba helyezték, majd kiengedték, jelenleg szabadlábon védekezhet.
A volt államtitkár blogjában állítja, hogy Oláh vallomásából egy szó sem igaz, őt viszont meghurcolták emiatt, és nem kímélték a gyermekeit sem, amikor azok lakásvásárlása miatt indítottak vizsgálatot.
– A tisztánlátás kedvéért volt fontos közzétenni, hogy szerintem mi történt velem valójában – közölte lapunkkal Fapál László. Mint mondta, így kívánja lemosni a „stigmákat” magáról, és bemutatni a jelenlegi elszámoltatás képtelenségeit. A jogász álláshirdetést is feladott a blogjában, mondván, az ügyvédi kamara felfüggesztette. Így nincs miből megélnie, de több szakmához ért a lakatosmunkától és az ívhegesztéstől a jogászi munkáig. Már állásajánlatokat is kapott, de egyelőre egyeztet a lehetséges munkaadókkal, addig pedig nem nyilatkozik arról, milyen munkakörben tud elhelyezkedni.
„Rendelkezem lakatos szakmával, betanító ív- és lánghegesztői végzettséggel, lehetnék sportedző egy lőtéren vagy gépészmérnök egy vállalatnál. Tudásom azonban megkopott és már korszerűtlen, mert mindezt az »átkosban« szereztem.
A katonai diplomámat (okleveles gépesített lövésztiszt) hasznosítva biztonsági őr is lehetnék, de büntetőeljárás alatt állok, s a feddhetetlenség követelménye miatt nem alkalmazhatnának. Ami piacképesebb: 1994-ben végeztem az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (summa cum laude eredménnyel), rá három évre szakvizsgáztam (jeles eredménnyel). 1997 óta ügyvédi tevékenységet folytatok, kivéve másfél év megszakítást, amikor állami vezető voltam. Ha ügyvédként nem is praktizálhatok, amíg az eljárás tart, jogászként jól hasznosítható tudással rendelkezem.” – ajánlkozik Fapál László a blogjában.
Az ellene indult büntetőeljárásról szólva kijelenti: a vádak nem megalapozottak, hiszen azt állítják, más személy több alkalommal pénzt vett át a nevében vagy rá hivatkozva, illetve azt, hogy a 2006. év elején, egyébként ismeretlen időpontban, ismeretlen eredetű pénzt vett át, amelynek egyharmadát, körülbelül négymillió forintot egy piros italtartó dobozba, majd italostasakba tett és kilépett vele az ajtón. Azaz nincs meg, hogy mikor vette át a pénzt, és az honnan származott. Mint írja: „ez körülbelül olyan, amikor valaki emberölésről tesz vallomást, de nincs meg az elkövetés időpontja, helyszíne és nincs meg a meggyilkolt sem. Ez a vád felháborító és szégyen minden joghoz értő ember számára.” Fapál többek között nehezményezi azt is, hogy a gyermekeinek vett állítólagos luxuslakások miatt is vizsgálat indult. A lányainak megvett ingatlanok azonban szerinte közel sem mondhatók luxuslakásnak, a megvásárlásukban pedig nem volt semmi törvénytelen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.