Jegyben jár az LMP az MSZP-vel

Olvasónktól
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvasom lapjukban, hogy az MSZP és az LMP szerint civilizált országokban nincs helye ilyen jellegű elszámoltatásnak (a Fidesz amiatt vizsgálódik, hogy felelősségre vonhatók-e a szocialisták miniszterelnökei az államadósság brutális mértékű megnövelése miatt – a szerk.). Elöljáróban csak annyit: észre kellene már végre venni, hogy üres a kassza. Azért, mert – már a szocialisták által is elismert hibás döntések miatt – a baloldali szakértelem csődöt mondott. Ráadásul úgy, hogy a végén már direkt olyan intézkedéseket hoztak, hogy a következő kormány mozgásterét végletesen leszűkítsék. Kerül, amibe kerül. Ennyit egyébként a baloldal legendás szociális érzékenységéről meg arról, hogy mindenki gazdagon viseli áldásos tevékenységük következményeit, ők meg lerázzák magukról az egészet azzal, hogy jót akartak, csak nem értettek hozzá. Ezekbe a jóakaratokba pusztulunk bele 1919 óta. Ők jót akarnak, aztán röhögnek, mi meg küszködünk és fizetünk.
Mindig kiver a víz, amikor az elvtársak törvényességről meg civilizációról hadoválnak. Roppant civilizáltak voltak, amikor Berkecz Mária testüregeiben kutakodtak papírok és reklámórák után. Amikor az egyik cég igazgatónőjét addig vegzálták, míg idő előtt szülte meg gyermekét, pedig papírja volt arról, hogy veszélyeztetett terhes. Aztán amikor az orvosok megmentették a baba és az édesanya életét, és a legteljesebb nyugalmat rendelték el a számukra, akkor ismételten ráküldték a rendőrséget szerencsétlenekre. Megint csak kerül, amibe kerül, akár élet árán is. Pedig erről is papírjuk volt. Ez volt a szocialista civilizáció. Civilizáltan hurcolták meg a palesztin orvost, csakhogy egy kis merényletet vizionáljanak az izraeli államfő ellen. Hogy esetleg erre rámehet egy család élete? Számít? Ami pedig az LMP-t illeti. A demokráciában mindenkinek jogában áll ostobának lennie. Ha az LMP perverziója magához ölelni az elvtársakat, hát tegye. A népszerűségi mutatók ugyan nem igazán igazolják vissza a szándék eredményességét, de hát ez legyen az ő dolguk. Nyilván ők is egyetértenek azzal a Gyurcsány közeli blogszekcióból áradó vággyal, hogy az ország törvényesen megválasztott miniszterelnöke mielőbb jobblétre szenderüljön. Vannak önként vállalkozók, akik ebbe be is segítenének.
További sikereket ezen az SZDSZ-es úton!
Horányi Ödön
e-mail

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.