Jobbikos fényképezkedők

Tudósítónktól
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romániai sajtóértesülések szerint a Barikád című hetilap pályázatán vett részt az a magyarországi turistacsoport, amelynek tagjait hétfőn előállította a kolozsvári rendőrség, miután a kincses város bejáratánál magyar nyelvű helységnévtáblát akartak elhelyezni. A Mediafax hírügynökség rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a miskolciak azzal védekeztek: nem akarták a helyszínen hagyni a Kolozsvár feliratú táblát, mindössze le akarták fényképezni magukat a pannóval, hogy részt vegyenek az újság meghirdette versenyen, amely arról szól, hogy a résztvevők minél több erdélyi város bejáratánál készítsenek magyar nyelvű feliratokat dokumentáló fotókat.
Mint ismeretes, a hat magyar állampolgár kihallgatása mintegy tizennégy órán keresztül zajlott a kolozsvári kapitányságon, majd a rendőrség csak azután engedte el őket, hogy kettejük ellen a közrend és a közerkölcs megsértése gyanújával bűnvádi eljárást kezdeményezett az ügyészségen. Időközben kiderült, hogy az egyik gyanúsított, Miklós Árpád a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának elnöke.
Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője tegnap Sepsiszentgyörgyön felháborítónak és érthetetlennek nevezte a román hatóságok eljárását, és bírálta a magyar Külügyminisztériumot, amiért nem foglalt állást az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.