Kalapács most csak a versenyzőknél

2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen visszalépésével szombaton és vasárnap Szekszárd lesz a házigazdája a 116. atlétikai magyar bajnokságnak, és már az is biztos, hogy jövőre a 117.-nek, majd a 118.-nak is. A most először rendező tolnai megyeszékhely persze egyelőre a hét vége lázában ég, annál is inkább, mert a több mint félezer versenyzőt felvonultató ob egybeesik a Szekszárdi Atlétikai Centrum átadásával. A létesítmény az OLLÉ-program keretében több mint 220 milliós költségvetéssel épült; s a város a tavaly átadott műfüves labdarúgópályákkal és a hamarosan elkészülő élményfürdővel impozáns sportközpontot hoz létre.
Az atlétikai pályát egyelőre mobil lelátó övezi, körülötte még folyik az építkezés, de a hét végén kalapácsot inkább a versenyzők kezében találhatunk. Az indulók között ott lesz a tavalyi barcelonai Eb-n bronzérmes Pars Krisztián, aki idén 80,17 méterre hajította el a szert, és ezzel negyedik a világranglistán. Ám nem ő a legelőrébb jegyzett atlétánk, hiszen szombaton a Gyulai-emlékversenyen Kővágó Zoltán 69,50-nel nyerte meg a diszkoszvetést, ennél jobb eredményt idén még senki sem ért el a világon.
Fazekas Róbert egyelőre 64,30-ig jutott, s kevesebb mint egy hónappal a tegui világbajnokság előtt nem ártana, ha ő is kirukkolna ennél azért nagyobb dobással. A hozzá és Parshoz hasonlóan barcelonai Eb-3. Kiss Dániel (110 m gát) sérüléssel bajlódik, az ob-t kihagyja, Dornbach Ildikó szakmai igazgató azonban bízik benne, hogy a vb-n rajthoz állhat. „Ha most indulnánk, tizenhárom versenyzőnk utazna a világbajnokságra, de az ob-n még bővülhet a csapat, s remélem, legalább egy fővel bővül is” – fogalmazott érdeklődésünkre a szakvezető.
A tizennégy szerencsésebb szám lenne – főleg annak, aki tizennegyedikként teljesíti a vb-szintet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.