Kaposvár: kezdődik a kamarazenei fesztivál

2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegedűre és zongorára komponált, meglepetésnek szánt Kreisler-művekkel Kaposvár impozáns zeneházában köszönti a ma esti nyitóhangverseny közönségét Lendvay József és Kocsis Zoltán, majd Prokofjev Péter és a farkas című művét szólaltja meg egy kiváló muzsikusokból álló kamaraegyüttes.
Világhírességek érkeztek idén is a kaposvári nemzetközi kamarazenei fesztiválra, akik mától nyolc napon át együttesen tizennyolc koncerttel örvendeztetik meg a zenekedvelőket. Megszólalnak Liszt Ferenc, Mahler, Alma Mahler és az idén 80 esztendős Steve Reichet művei, valamint újra hallhatjuk a fesztivált kezdeményező hegedűművészeket, Kokas Katalint és Kelemen Barnabást.
Az MR3-Bartók rádió egyenes adásainak köszönhetően több millió zenekedvelő hallhatja újra Bartók, Dohnányi Ernő és Ligeti György ritkán játszott kamaraműveit, és megismerkedhet a hangversenyek közönsége a különböző országokból érkezett muzsikusokból álló, alkalmi vonós és fúvós kamaraegyüttesekkel is.
Kiállításon mutatkoznak be a legkiválóbb hazai hegedűkészítő mesterek, a kora éjszakai órákban pedig a magyar könnyűzene néhány képviselője lép színpadra Kaposvár főterén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.