Keresik az Itáliában eltűnt magyar nőt

Hírösszefoglaló
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mentőegységek kutatnak a közép-olaszországi Abruzzóban, a Palombaro és Pennapiedimonte közötti Monte Acquaviva sziklás vidékén a szombaton eltűnt magyar turista után – közölte tegnap a távirati iroda. A tájékoztatás szerint a fiatal nő keresésével addig nem akarnak felhagyni a hatóságok, amíg meg nem találják. A magyar utazó szombaton indult el egyedül a Mammarosa nevű menedékhelyről az appennineki Monte Amaro hegycsúcs irányába. A pihenőhely közeli kempingben hagyta sátrát, amelyben magyar pénzt és magyar könyveket is találtak. A balesetről ő maga értesítette hazai rokonait a mobiltelefonjáról küldött SMS-ben. Az olasz hatóságok ennek köszönhetően tudták azonosítani a segélyhívás körzetét, de azóta a mobilszámra küldött hívásokra és üzenetekre a nő nem válaszolt. Nincsen mindenhol térerő, és az sincs kizárva, hogy a fiatal nő azóta már máshol van, esetleg menedéket keresett. Nem is sikerült méterre pontosan bemérni, melyik szurdokban kell kutatni.
A mentés rendkívül nehéz terepen folyik, a baleset helyszíne nyolcórányi gyalogútra van a legközelebbi pihenőhelytől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.