Kíméletes volt a római légió

Deák Zsigmond
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szabad lebecsülni az ellenfelet! – mondta tegnap kora este korsó sörrel a kezében egy Vasas-trikós úriember a Puskás-stadion tőszomszédságában található Tízes Mez büfében, de a válaszul érkezett harsány hahota jelezte, hogy a haverja érti a tréfát. Elvégre az AS Roma elleni centenáriumi gálamérkőzésre készülődtek a piros-kék focisták és drukkerek, ami előtt sok mindennek lehetett helye, csak elbizakodottságnak nem. Ahhoz már az elmúlt években hozzá kellett szoknunk, hogy az ilyesfajta eseményeken a házigazda magyar gárda csak szükséges feltétel, a fő figyelem az aktuális vendégre (Real Madrid, Arsenal, Milan, Roma stb.) összpontosul, ezért hatott meglepetésként, hogy a meccs előtt legalább annyi Vasas-, mint amennyi Roma-mezest láttunk az utcán. Azért különbség is akadt, a Farkasok híveinek hátán a Totti nevet olvashattuk, az angyalföldiekén pedig a sajátjukat.
S valóban, momentán nincs kit isteníteni, hiszen – talán Bárányos kivételével – szinte ismeretlen csapat áll három kör után az NB I utolsó helyén, s futott ki tegnap a gyepre. Minden túlzás nélkül többet kellett böngészünk a hazaiak összeállítását, mint a vendégekét, elvégre Tottit, Krkicet, Heinzét, Cicinhót, Perrottát, Borriellót vagy De Rossit azért világszerte megsüvegelik. A Puskás-stadionban mintegy nyolcezer néző tette ezt, bár nevezett sztárok és társaik nem rángatták túlságosan az istrángot. Krkic egyszer azért villant, kicselezte a fél védelmet, majd a felső lécet találta telibe. A labdabirtoklás aránya sok-kevés volt az olaszoknak, bő félóra kellett az első angyalföldi szögletig, ami után Simic fölé fejelt.
A szünetben a hangszórókból felhangzott a Roma- és a Vasas-induló (Kék ég alatt még a szívem is piros…), fordulás után talán ezen is nekibuzdulva Katona Máté simán lefutotta mindenki Tottiját. A lassan már veteránnak mondható sztár két fölélövéssel aktivizálódott, aztán egy óra múltán sorcsere keretében elhagyta a pályát.
Így a vendégek már nélküle szereztek vezetést: a 69. percben a csereként beállt Viviani jó 30 méteres lökete két védőn is megpattant, majd a bal sarokban landolt. A végeredmény nem is változott, maradt 1-0, azaz 0-1, amit senki sem bánt. Hiszen a Vasasnak inkább szombaton a Haladást kellene megvernie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.