Kitöltésre várnak a kérdőívek

Hírösszefoglaló
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által megalkotott fogyasztóvédelmi stratégiához kapcsolódó konzultációs kérdőívet szeptember végéig tölthetik ki az állampolgárok. Nemcsak internetes felületeken, hanem a kormányablakokban és a fogyasztóvédelmi hatóságoknál személyesen is hozzájuthatunk a kérdéssorhoz – közölte a Zala megyei kormánymegbízott szerdán Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján. Rigó Csaba elmondta: mindennapjainkat meghatározó stratégiával kapcsolatban fejthetjük ki véleményünket. Olyan témákat feszeget a kérdőív, amely a sajtóban is gyakorta előforduló esetekről szól. Példaként említette, hogy a magyar termékek minimális arányáról vagy a társasházi vízdíjfizetéssel elmaradó lakókkal szembeni fellépés lehetőségéről is kikérik a véleményünket a tizenegy kérdés során.
Molnár Sándor, a Zala Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője elmondta: a fogyasztóvédelem jelentős újításokra is készül. Svéd mintára bevezetik a nemzeti fogyasztóvédelmi kosarat, országos kockázati térképet terveznek, továbbá fogyasztóbarát emblémával látják el azokat a vállalkozásokat, amelyek többletjogosultságot nyújtanak vevőiknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.