Kolozsvári táblaaffér magyarokkal

2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat magyar állampolgárt állított elő tegnap a rendőrség azzal a gyanúval, hogy Kolozsvár feliratú táblát akartak elhelyezni a település Torda felőli bejáratánál. A nyaralásból hazafelé tartó miskolciak hajnalban álltak meg a román nyelvű helységnévtáblánál és lefényképezték magukat a nemrég vásárolt magyar nyelvű felirattal.
A rendőrség bekísérte a magyar állampolgárokat, és ujjlenyomatot vettek tőlük, egy nyilatkozatot írattak velük és közerkölcs elleni vétség és csendháborítás gyanújával indítottak ellenük eljárást. Miközben a turisták autójában Torda feliratú táblát is találtak, a gyanúsítottak tagadják, hogy el akarták helyezni a magyar táblákat, állításuk szerint csak fényképezkedni akartak. A magyarokat felkereste a kapitányságon a kolozsvári magyar főkonzulátus munkatársa is, ugyanakkor a kihallgatás kora estig elhúzódott, mivel a gyanúsítottakat tolmács közreműködésével, egyenként hallgatták ki. Este végül elengedték őket, ám közölték velük: a közerkölcs és a közrend megsértése miatt bűnvádi eljárást indítanak ellenük; pénzbírsággal nem sújtották őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.