Kukoricatolvajokat ítéltek elzárásra

Nagy Áron
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét kukoricatolvaj került szabálysértési őrizetbe, közülük hármat pedig már elzárásra is ítélt a bíróság – közölte tegnap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája. Először egy 50 éves aszszonyt és egy 22 éves férfit értek tetten, akik a sajókazai földeken dézsmálták a tengerit. Másnap egy 38 éves férfi kísérelte meg a lopást.
Mindhármukat előállították a kazincbarcikai rendőrkapitányságra, a tolvajokat ezután gyorsított eljárásban négy-négy nap rendőrségi fogdában letöltendő elzárásra ítélte a bíróság.
Négy szendrőládi férfit is szabálysértési őrizetbe vett az edelényi rendőrkapitányság kukoricalopás miatt a napokban. Várhatóan őket is bíróság elé állítják. A hatóság az esetek ismertetése mellett emlékeztetett arra, hogy a szabálysértési törvényt az elmúlt évben szigorították, így eredményesebbé válhatott a tolvajok elleni fellépés. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye kistelepülésein élők biztonságérzetének javítására, a termény- és falopások megelőzésére, megakadályozására számos helyi együttműködés is született; több közös járőrszolgálat indult főként rendőrök, erdészek, mezőőrök és polgárőrök részvételével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.