Louis Armstrongra emlékeznek

Makrai Sonja
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Louis Armstrong jazztrombitás száztíz éve született, éppen ezen a napon – a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője, Ittzés Tamás kezdeményezte, hogy augusztus negyedikét a klasszikus jazz világnapjává nyilvánítsák. Amerikai, ausztrál, spanyol és brazil helyszínek már csatlakoztak a megemlékezéshez, Magyarországon több városban is lesznek Armstrongra emlékező Oh Yeah Day-koncertek.
A trombitás előszeretettel használta ezt a kifejezést zenei fellépései végén. Csütörtökön a kecskeméti Fő téren lép fel a Bohém Ragtime Band, pénteken a budapesti Városmajori Szabadtéri Színpadon a Molnár Dixieland Band, a Balogh Kálmán Gypsy Band, Illényi Katica, Csepregi Gyula, Babos Gyula muzsikál, Hajdúszoboszlón pedig péntektől vasárnapig koncertek sorával tisztelegnek a jazznagyság előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.