Lövöldözés az észt minisztériumban

MTI
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halállal végződő „fegyveres incidens” volt csütörtökön az észt védelmi minisztérium épületében; a túszejtő támadó vesztette egyedül életét az akcióban – közölte a tárca szóvivője. A rendkívüli eseményről hivatalos összefoglaló nem jelent meg. A különféle jelentések szerint egy férfi – állítólag egy tartalékos katona, de ezt hivatalosan nem erősítették meg – berontott az épületbe, füstbombát robbantott, és leadott több lövést. Egyesek tudni vélik, hogy a támadó oroszul beszélt. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki az épülethez, s lövéseket lehetett hallani. Ezután egy kommandós alakulat is bekapcsolódott az akcióba.
Az ügyészség közlése szerint a támadót elfogták, de öngyilkos lett. A védelmi tárca szóvivője szerint viszont a rendőri akció közben végeztek vele. Peeter Kuimet azt is közölte, hogy a védelmi miniszter nem tartózkodott az épületben az incidens idején. Cáfolták az a hírt, hogy túszokat ejtett a támadó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.