Magyar tagok a pedofilhálózatban

Egyebek mellett magyarok is részesei voltak annak a pedofilhálózatnak, amelynek tagjai tizenkét évesnél fiatalabb gyermekek, gyakran csecsemők ellen követtek el brutális szexuális és egyéb bűncselekményeket. A kicsik kínzásáról felvételeket készítettek, és ezeket egymás közt cserélgették. Tizennégy országban eddig 52 embert vettek őrizetbe, a nyomozás még tart.

2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több magyar érintettje is lehet az Egyesült Államokban kipattant nemzetközi pedofilbotránynak, a hatóság több ember ellen indított eljárást tiltott pornográf felvétellel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt – tájékoztatta lapunkat tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. A nyomozás nemzetközi együttműködésben az amerikai szervek jelzése alapján, augusztus 3-án indult, és jelenleg is tart, ezért egyelőre ennél többet nem mondhatnak.
Ennél jóval bővebben nyilatkoznak a kanadai rendőrök, akik két letartóztatott gyanúsított adatait is nyilvánosságra hozták. Az Egyesült Államokban – ahol harminc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik az ilyen bűncselekményeket – Eric Holder igazságügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy felszámolták az eddigi legnagyobb internetes pedofilhálózatot, a Dreambordot. A szervezet csápjai Kanadába, Franciaországba, Ecuadorba, Németországba, Hollandiába, Kenyába, a Fülöp-szigetekre, Katarba, Szerbiába, Svédországba, Svájcba, Dániába és Magyarországra is elértek. A Delego hadművelet elnevezésű nyomozás még 2009 decemberében, Amerikában indult, de számos ország rendőrsége részt vett benne – közölte a Le Monde. Eddig 72 embert gyanúsítottak meg és 52-t vettek őrizetbe, 43-at az Egyesült Államokban, kilencet más országokban. Tizenhárman bűnösnek vallották magukat, négyet közülük az Egyesült Államokban 20 és 30 év közötti börtönbüntetésre ítéltek. Kanadában és Franciaországban állítólag rendőrkézre került a hálózat néhány feltételezett vezetője is. Húsz embert még nem fogtak el, a hatóságok egyelőre csak az interneten használt nicknevüket ismerik. Rendkívül jól szervezett hálózatról van szó, amelynek tagjai tizenkét évesnél fiatalabb gyermekek, gyakran csecsemők ellen elkövetett brutalitásokat fényképeztek le vagy vettek videóra, és ezeket a felvételeket egymás közt cserélgették. Az oldalon 16 ezer DVD-t megtöltő mennyiségű felvétel fordult meg. A gyermekeknek kínszenvedést okozó szexuális bűncselekmények a zártkörű pedofilklubban nemcsak elfogadottnak, hanem egyenesen ajánlatosnak számítottak. Az online közösséget azért hozták létre, hogy az elkövetők egymást támogassák a gyermekek kínzásában. A hálózat szigorú szabályzat szerint működött, a tagoktól megkövetelték, hogy rendszeresen töltsenek fel ilyen szörnyűségeket ábrázoló felvételeket. Kizárással fenyegették azt, aki nem bizonyult eléggé aktívnak, és VIP-státussal tüntették ki a „legjobbakat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.