Másodfok: Tasnádi ismét előzetesben

MN-összeállítás
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét fogdába került Tasnádi Péter, mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta a korábbi döntést a vállalkozó ellen alkalmazott kényszerintézkedésről – idézte a férfi ügyvédjét a TV2. Ismeretes, július közepén a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az önbíráskodás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyében. A Fővárosi Bíróság akkor közleményt adott ki, amelyben ismerteti a döntés hátterét. Ezek szerint a bűnismétlés és az eljárás befolyásolásának veszélyeztetése változatlanul fennáll, de ennek foka már nem olyan mértékű, hogy azt csak az előzetes letartóztatással lehessen kiküszöbölni.
Emlékezetes, hogy Tasnádi Pétert önbíráskodással, rablással és személyi szabadság megsértésével gyanúsítják, ezzel az üggyel kapcsolatban szüntették meg nem jogerősen előzetes letartóztatását. A vállalkozónak ezzel párhuzamosan a Nógrád Megyei Bíróságon is folyamatban van egy ügye, azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 3 millió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért 2006-ban. Ennek az ügynek a tárgyalása július 12-én vette kezdetét a Nógrád Megyei Bíróságon. A védők tárgyalásra alkalmatlannak nevezték a vádat, de a bíróság nem adott helyt indítványuknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.