Meghalt Kadhafi fia egy légi csapásban?

Hírösszefoglaló
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zlíten városánál a NATO egyik légi csapásában meghalt Moammer el-Kadhafi líbiai vezető egyik fia, a 27 éves Hamísz – közölték a felkelők. Tripoliban azonban cáfolták a halálhírt. A lázadók szóvivője, Mohamed Zavivi az MTI szerint azt mondta, hogy Hamísz egyike volt annak a 32 embernek, akik a fővárostól 150 kilométerre keletre fekvő várost ért támadásban meghaltak. Hamísz Kadhafi a felkelők ellen bevetett egyik elitegység, a 32-es dandár parancsnoka volt. A szóvivő szerint a NATO egy harci repülőgépe mért csapást a kormányerők parancsnoki központjára.
A támadás nem sokkal azután történt, hogy Zlítenben járt egy újságírócsoport, amely a fővárosból érkezett. A sajtó képviselői arról győződhettek meg, hogy a település központját a kadhafista erők ellenőrzik, a frontvonal 10-15 kilométerre keletre fekszik. A felkelők, akik kiszorították Kadhafi erőit Líbia harmadik legnagyobb városából, Miszrátából, hetek óta nyugat felé törnek, és igyekeznek elfoglalni Zlítent. Ha ellenőrzésük alá vonnák a települést, akkor eljutnának a Földközi-tenger partján haladó útra, amely Tripoli felé vezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.