Megöltek egy öttagú családot Tulában

Hírösszefoglaló
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt holttestet találtak a rendőrök a közép-oroszországi Tula város egyik társasházi lakásában – közölték hírügynökségek. A Russland-news.de közlése szerint a szomszédok értesítették a rendőröket, mert kellemetlen szag áradt az egyik lakásból. A kiérkező járőrök behatoltak az otthonba, és ott két nő és három gyermek oszlásnak indult maradványaira bukkantak. A távirati iroda közölte, hogy a kilenc-, hat- és ötéves kisfiúk holttestére a szobában találtak rá; vélhetőleg álmukban ölték meg őket az ágyukban. Az anya és a nagymama tetemét pedig a fürdőszobában egymásra dobták. Mindannyian hálóruhában voltak, vagyis a gyilkosság éjszaka történhetett, az első vizsgálatok szerint több mint másfél héttel ezelőtt. Valamennyi áldozat fejét betörték, a fegyver azonban nem volt a helyszínen. Mivel semmi nem hiányzott a lakásból, és az ajtót kívülről kulcsra zárták, a nyomozók arra gyanakszanak, hogy a gyilkos bejáratos lehetett a családhoz.
A Russland-news.de szerint a szomszédság értetlenül áll a történtek előtt, mert a néhány éve Jekatyerinburgból Tulába költözött orosz család „jól szituált volt, és az anya sem élt erkölcstelen életet”. A nagymama korábban egy kolostorban szolgált. Ezzel ugyan felhagyott, hogy unokái nevelésének szentelhesse magát, de továbbra is mélyen vallásos volt, és egy templomi kórusban énekelt. Lánya, a gyerekek anyja az ingatlanpiacon tevékenykedett.
Alekszadr Baszrikin, az Oroszországi Föderáció nyomozati bizottságának vezetője tegnap Tulába érkezett, hogy személyesen irányítsa a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.