Megszüntették Wieszt János házi őrizetét

Hírösszefoglaló
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntette Wieszt János volt szocialista politikus házi őrizetét, egyúttal lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság a fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban. Wieszt házi őrizetének a megszüntetését és a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta. A végzés szerint a bűncselekmény megalapozott gyanúja fennáll, további nyomozásra van szükség, és fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával, illetve egyes iratok megsemmisítésével veszélyeztetné a bizonyítási eljárás eredményességét. A bíróság szerint ugyanakkor a vádlott esetében az enyhébb kényszerintézkedés, a lakhelyelhagyási tilalom elrendelése is elegendő.
A Wieszt-ügy tavaly májusban pattant ki. A Fidesz XI. kerületi szervezete mutatta be a sajtónak azt a videofelvételt, amelyen Wieszt János, az MSZP akkori helyi frakcióvezetője kétmillió forint csúszópénzt fogadott el. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról volt szó. A fideszesek hatalommal való visszaélés miatt tettek feljelentést. Wieszt – aki a vagyongazdálkodási bizottság elnöke volt – akkoriban ártatlanságát hangoztatta, s azt mondta, a politika áldozata. A nyomozó ügyészek tavaly júniusban gyanúsították meg a politikust, aki több hónapra előzetes letartóztatásba került, majd november óta házi őrizetben volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.