Mérlegel a Balaton vevője

Hírösszefoglaló
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó lehetőséget látunk a balatoni portfólió átvételében – nyilatkozta az SCD-csoporttól az idegenforgalmi érdekeltségeket megvásároló Turisztika Hungária Kft. tulajdonos ügyvezetője, Nagy Gábor, aki nem kívánta elárulni, hogy milyen befektető áll a cég mögött. Az MTI kérdésére, hogy tervezik-e a Balaton-fejlesztési program megvalósítását, vagy számolni lehet az ingatlanok részletekben történő értékesítésével, Nagy Gábor azt válaszolta, a korábbi fejlesztési elképzelések áttekintését követően, a piaci lehetőségek alakulását mérlegelve döntenek majd. Arra a kérdésre, hogy a cég vállalja-e a FlyBalaton további üzemeltetését, mindössze annyit árult el, hogy ehhez már rövid távon is szeretnének szakmai partnert találni.
A Jászai Gellért nevéhez kötődő SCD-csoport a héten közleményben jelentette be, hogy eladja a Balaton-fejlesztési programot, a FlyBalaton repülőtér hosszú távú bérleti és üzemeltetési jogát, valamint a Hunguest Hotel vételi opcióját tulajdonló cégét, a Magyar Turisztikai Holding Zrt.-t. A létesítmények üzemeltetését továbbra is a Jászai tulajdonában maradó és általa elnökölt tóparti szállásadó vállalat, a Balatontourist Zrt. végzi. Az SCD a turisztikai portfóliójának átalakítása után tőzsdei bevezetésének előkészítésére, valamint budapesti fejlesztéseinek folytatására koncentrál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.