Mindkét csapatunk aranyra váltott

Az angliai öttusa Európa-bajnokság váltóversenyében előbb a nőknél a Tóth Adrienn, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, majd a férfiaknál a Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert összeállítású triónk is aranyérmes lett, így egyaránt megvédte az Eb-címét.

Munkatársunktól
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női csapatunk Gillinghamben megnyerte a vívást és az úszást, majd a lovaglásban egyetlen verőhibával teljesítette a pályát, s így a zárószám, a lövészettel kombinált futás előtt nagy fölénnyel állt az élen. A mieinknek 3318 pontjuk volt, mögöttük a franciáknak 3078, a briteknek 3076. A vége mégis izgalmasan alakult. Kovács két gyors lövészettel őrizte az előnyt, Gyeneseinek viszont az első sorozata nem sikerült, a másodikban pedig a technika is ellene dolgozott, hat lövésénél semmit sem jelzett a tábla. Végül neki is összejött az öt zöld lámpa, de az egyéniben ezüstérmes Tóth már csak 24 másodperces előnnyel vághatott neki a 2000 méteres távnak a friss Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes, s nem mellékesen kiváló futó Lena Schöneborn előtt. A hetedik helyről zárkózó németek klasszisa azonban nem tudott előzni, mert Tóth mindkét lövősorozatát hiba nélkül, gyorsan abszolválta. A magyar csapat 5578 ponttal győzött, a németek 5458-cal lettek ezüstérmesek.
A férfiaknál a Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert trió hasonló utat járt be, az első két számot megnyerte, és az élről kezdhette meg a kombinációt; igaz, kisebb előnnyel. Marosiéknak 3486, mögöttük az ukránoknak 3362 pontjuk volt. Ám triónk fokozatosan növelte előnyét, köszönhetően annak, hogy mindannyian nagyon jól lőttek. Az Eb éremtáblá zatán Magyarország végzett az élen három aranynyal és egy ezüsttel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.