Nadal három éve nem esett ki ilyen korán

Munkatársunktól
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a hosszú nyári pihenést beiktatott világranglista-vezető, s idén csak egyszer vesztett Novak Djokovics 7:5, 6:1-re verte Nyikolaj Davigyenkót (30.), a sorban sokáig előtte, de már eggyel mögötte álló Rafael Nadal a 2. fordulóban kiesett a 2,43 millió dollár összdíjazású montreali férfi tenisztornán. A spanyol klasszis a horvát Ivan Dodigtól (41.) kapott ki 1:6, 7:6 (7-5), 7:6 (7-5)-ra. Nadal legutóbb bő három éve veszített az első mérkőzésén: a 2008-as római tornán – ahol szintén erőnyerő volt a nyitókörben – honfitársa, Juan Carlos Ferrero ellen két szettben. Idén nincs csúcsformában, hiszen 51 meccset nyert meg, nyolcat veszített el, s „csak” a Roland Garroson, illetve Monte-Carlóban és Barcelonában diadalmaskodott a világranglistát tavaly júniustól idén júliusig, de egy időre már korábban is vezetett mallorcai sztár.

Arn szoros veresége. Arn Gréta 2 óra 5 perc alatt, 6:4, 7:5-re kikapott a 11. kiemelt – s azóta az idei wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitován is túljutott – német Andrea Petkovictól a 2,05 millió dolláros torontói női torna 2. fordulójában. Petkovic elégedetlen volt a teljesítményével, s elismerően beszélt a selejtezőből főtáblára jutott Arnról. „Meglepően jól játszott ellenfelem, én viszont szenvedtem. Ha gyengébb napot fog ki az ember, bárkivel szemben kieshet.” Így járt az idei Roland Garrost megnyert kínai Li Na, aki az ausztrál Samantha Stosurtól kapott ki 6:2, 6:4-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.