Napi sajtószemle

MN
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BBC
Nem volt valódi az a felmérés, amely szerint az Internet Explorer böngészőt használók átlagos intelligenciahányadosa alacsonyabb a vetélytársakat használóknál, jelentette a brit közszolgálati adó honlapja. Az oldalon önkritikusan megjegyzik, az eredeti hírt ők is átvették és feltették honlapjukra, miközben az állítólagos vizsgálatot nem folytatták le, a hírről tudósító honlap csak néhány hete jött létre, az azon levő tartalmak pedig egy francia oldal másolatai. Az eredeti tudósítás pillanatok alatt bejárta az internet főbb hírportáljait, az Internet Explorer hívei pedig tiltakoztak ellene.


japantoday
Los Angelesben letartóztattak egy amerikai tengerészgyalogost gyújtogatás miatt, aki korábban Japánban hasonló ügyek miatt is vizsgálati fogságban volt, írta a japán hírportál. Kurt Billie a vád szerint legalább húsz helyen gyújtogatott az amerikai nagyváros környékén egy hónapon belül. A tengerészgyalogost 2001-ben Okinaván tartóztatták le, miután bebizonyosodott, hogy több kocsmát és éttermet felgyújtott az amerikai katonai támaszpontnak otthont adó szigeten.


Daily Monitor
Trendivé válik az iszlám viselet, állítja az ugandai lapnak nyilatkozva egy brit központú mozlim ruhatervező cég vezetője. Aisa Muvonge szerint az új, teljes testet takaró hidzsábok már teljesen modernek, többféle színben kaphatók, s vannak sportolásra, mindennapi viseletre és ünnepi alkalmakra szánt ruhák is, amelyek megfelelnek a vallási előírásoknak. A divatház Selyemút nevű kollekciójának az a célja, hogy összekapcsolja a nyugati kultúrát a keleti hagyományokkal.


The Jerusalem Post
A mozlim és a zsidó amerikaiak a lényegi kérdésekben egyetértenek, adta hírül a Gallup-felmérésre hivatkozva az izraeli napilap. A két közösség túlnyomórészben támogatja a kétállami megoldást a Közel-Keleten (a mozlimok 81, a zsidók 78 százaléka), s ez a két csoport volt az összes vallási közösség közül, amely Barack Obamára szavazna a következő választáson is. A mozlimok Amerikához való hűségét legkevésbé a zsidók kérdőjelezték meg, 70 százalékuk teljesen visszautasítja, hogy a mozlimok szimpatizálnának az erőszakos iszlamista szervezetekkel, bár 65 százalékuk szerint hangosabban is tiltakozhatnának az al-Kaida ellen.


The Irish Times
Egyetlen politikus sem próbálhatja befolyását arra használni, hogy a bíróságot más ítélet meghozatalára késztesse, írta Fintan O’Toole szakértő a vezető ír napilapban. David Norris szenátor visszalépett az államfői tisztségért indulók közül, mivel kiderült, hogy a homoszexuális politikus levélben bizonygatta korábbi szeretője kedvességét. Az izraeli férfi ellen eljárás indult, mivel szexuális kapcsolatra lépett egy 15 éves palesztin fiúval.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.