Napi sajtószemle

MN
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El Nuevo Heraldo
Hugo Chávez venezuelai elnök egy kis líbiai küldöttséget fogadott vasárnap, amelynek vezetője,
a tervezési miniszter átadta neki Moammer el-Kadhafi levelét – írta hétfőn a Miamiban megjelenő, spanyol nyelvű hírportál. Ebben a líbiai vezető amerikai feltételezés szerint segítséget kért a líbiai olaj eladásához venezuelai kollégájától.
A nem hivatalos információk szerint Kadhafi arra kérte Chávezt, hogy a Líbia elleni blokád miatt Venezuela vegye át az ellenőrzést 12 tankhajója felett, amely összesen másfél millió hordónyi olaj szállítására képes.


Reczpospolita
Ha Herman Van Rompuy, az Európai Unió elnöke egyúttal az euróövezet elnöke is lenne, Lengyelország és a többi euróövezeten kívüli tagállam az unió peremére szorulna – írta a jobbközép lengyel napilap, mely szerint francia elképzelésről van szó. Ha Van Rompuy az EU-elnökség mellett az euróövezetnek is elnöke lesz, akkor a 2014-ben esedékes utódlása során további feltételeket lehet támasztani az utódjelölttel szemben. Franciaország soha nem fog beleegyezni, hogy az euróövezet vezetője egy a „második sebességű Európából” érkező politikus legyen. Így Tony Blairnek, Fredrik Reinfeldtnek vagy Donald Tusknak nem lesz esélye.


Der Spiegel
A német hetilap izraeli hírszerzési forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az új Moszad-főnök, Tamir Pardo első akciója volt az a támadás, melyben a múlt héten Teheránban megöltek egy iráni atomtudóst, Darius Rezaeit. Irán szerint egy diákról van szó, de azért az ENSZ-hez fordult tiltakozásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.