Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BBC
Két férfi utcai támadásokat hajtott végre szombaton Kína Ujgur régiójában, legalább nyolc embert megölve – írta a brit közszolgálati hírcsatorna. Először megölték egy teherautó sofőrjét, majd járművével járókelők közé hajtottak, akik közül többet meg is késeltek. Az egyik támadót megölték, a másikat elfogták. Tegnap Kasgarban egy robbantás három embert ölt meg, míg a rendőrség négy gyanúsítottat lőtt agyon.

Az afganisztáni Helmand tartomány fővárosában, Laskar Gahban – melynek ellenőrzését a nemzetközi erők nemrégiben adták át az afgán kormánycsapatoknak – robbantásos merényletet hajtottak végre a rendőrkapitányság ellen, melyben 12 rendőr és egy gyermek vesztette életét. A brit médium emlékeztet arra, hogy a tálib felkelők az utóbbi időben több látványos akcióra kerítettek sort: a múlt héten az Uruzgán tartománybeli Tarin Kovtban 22 embert – köztük a BBC riporterét – robbantották fel, július 27-én Kandahár polgármesterét ölték meg.

Elmaradt egy iráni férfi igazságszolgáltatás részéről történő megvakíttatása Iránban, miután a nő, akit 2004-ben savval öntött le, megbocsátott neki. A férfi azért követte el tettét, mert a nő kikosarazta. A megbocsátásra drámai körülmények között, szó szerint az utolsó pillanatban került sor abban kórházban, ahol eltávolították volna a bűnös szemeit. A nő döntéséről úgy nyilatkozott: „a hazámért tettem, mert külföldről mindenhonnan figyeltek bennünket, hogy mit teszünk”. A férfi börtönben marad, tízéves büntetéséből hetet már letöltött. Akkor szabadulhatna korábban, ha ő vagy a családja a sértett kezelési költségeit – mintegy 150 ezer eurót – megtérítené, de ennek eddig nem mutatta jelét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.