Napi sajtószemle

MN
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FOX NEWS
Felháborítónak nevezi a markánsan konzervatív amerikai tévécsatorna Vlagyimir Putyin kijelentését az Egyesült Államok pénzügyi értelemben vett élősködő voltáról. Mint ismeretes, a szelegeri táborban őt támogató fiatalokkal beszélgetve az orosz kormányfő kijelentette, az amerikai gazdaság a dollár monopolhelyzetén élősködik, lehetőségein felül él, és problémái egy részét a világgazdaságra terheli. A műsorvezető Ariel Cohennel, a Heritage Fundation elemzőjével beszélgetve magából kikelve partnerét félbe-félbeszakítva sértetten felcsattant, amiért „ez a géniusz” parazitának nevezi Amerikát, majd kifejtette, hogy a hálátlan „Rettegett Vlagyimir” inkább hálás lehetne, hogy Amerika megnyerte a hidegháborút, lebontotta azt a bizonyos falat, s elhozta a kapitalizmust, amely Putyin számára megteremtette a lehetőséget arra, hogy milliárdos és „háromszoros diktátor” legyen.

THE SUN
Leleplező riportot készítettek a brit lap újságírói a Verőcén rendezett Magyar Szigeten. Az újság honlapján megjelent cikk és videobeszámoló szerint a fesztiválon neonáci fiatalok vettek részt, az előadók a fehér felsőbbrendűséget hirdették, az árusok náci jelképeket ábrázoló emléktárgyakat árusítottak. Brian Flynn újságíró – aki a Magyar Sziget Nagy-Magyarországot ábrázoló polóját viselte – a szélsőjobboldali Brit Nemzeti Párt egyik vezető tisztviselőjét, Chris Hurstöt is leleplezte, aki náci karlendítéssel éljenezte a fellépő Saga svéd művésznőt. Az énekesnő több dalát is idézte „kiáltványában” a norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.