Nyelvvédő akció indult Kolozsváron

2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igen, tessék! – Da, poftiti! elnevezéssel indult magyar nyelvvédő mozgalom Kolozsváron, amely a kincses városi magyarok és az anyaországi turisták anyanyelvhasználatát bátorítja az üzletekben. A civil kezdeményezés keretében kitűzőkkel és címkékkel jelzik a magyarul is beszélő elárusítókat foglalkoztató kereskedelmi egységeket, és ilyen megkülönböztető jelzéseket jelenleg Erdély fővárosa több mint ötven pontján helyeztek el. A Claudiopolis Egyesület és a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum mozgalmának célja a kommunikáció megkönnyítése ama szolgáltatók és ügyfeleik között, amelyek a többnyelvűséget erőforrásként kívánják hasznosítani.

Közös múlt. Ireny Comaroschi, Románia búcsúzó budapesti nagykövete méltatta hétfőn a magyar fővárosban kulturális, építészeti nyomot hagyó románokról szóló albumot. Berényi Mária Mesélő házak című műve épületek történetein keresztül mutatja be a Budapesten élő vagy itt megforduló románok munkásságát. (P. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.