Obama ünnepel

MN
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenedik születésnapját ünnepelte tegnap az Egyesült Államok 44. elnöke, az első, aki feketeként ülhetett az ovális irodába. Barack Obama ünnepi derűjét aligha orvosolja, hogy megtört a „Yes, we can!” szlogen fémjelezte változások lendülete és szertefoszlott az „obamánia”. A Nobel-békedíjas politikus kiábrándította választóit az afganisztáni amerikai kontingens létszámának növelésével, a patthelyzethez vezető, suta líbiai beavatkozással és a guantánamói fogolytábor bezárása ügyében elszenvedett kudarccal. A várakozásokkal szemben nem törölte el a gazdagok és a nagyvállalatok Bush-korszakbeli adókedvezményeit, nem tudta azonnal keresztülvinni az egészségbiztosítási reformot, a költségvetési deficitcsökkentés ügyében pedig – Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász véleménye szerint – „kapitulált” az ultrakonzervatív Tea Party előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.