Ökojátszótér épül a Margitszigeten

Hírösszefoglaló
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdték az első hazai ökojátszótér építését a Margitszigeten a Green Sweden 2011 program részeként – tájékoztatta a Budapesti Városüzemeltetési Központ a távirati irodát. A játszótér építése a budapesti svéd nagykövetség, a svéd kereskedelmi kirendeltség, valamint hét svéd vállalat partnerségével létrehozott programsorozat egyik állomása, amelyet a fővárosi önkormányzattal, a Green City Tanáccsal, valamint a Környezeti Nevelési Egyesülettel közösen valósítanak meg. A fővárosi önkormányzat a Főkert Nonprofit Zrt.-t bízta meg a kivitelezéssel, a játszóteret várhatóan idén szeptember 22-én adják át.
A létesítmény óvodás és kisiskolás csoportok környezeti oktatására, környezettudatossá nevelésére is alkalmas lesz. A Green Sweden 2011 programsorozat fő célja a „zöldgondolkodás” terjesztése és erősítése Magyarországon. A környezettudatosság a játszótér kialakításában, anyaghasználatában egyaránt megjelenik.
Az ökojátszótér a Margitsziget északi részén, az Árpád híd és a parkoló közötti közpark helyén terül majd el. A programhoz a svéd kereskedelmi kirendeltség tízmillió forint értékben ajándékozott játszótéri eszközöket, a főváros pedig az építési és környezetrendezési feladatokra harmincmillió forintot csoportosított át a városüzemeltetési céltartalékból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.