Olvasóinktól

Olvasóinktól
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritter Dezsőné (Pestszentlőrinc): Azt hiszem, a rendszerváltás ráférne az igazságszolgáltatás bíráira, ügyészeire is. Elképesztő, mennyi gazdasági bűncselekmény történt az elmúlt húsz évben, és még egyetlen komoly ítéletről sem hallottunk. A privatizáció kezdete óta azok jutottak fillérekért vagy ingyen hatalmas vagyonokhoz, akik közel voltak a tűzhöz. Tehát az elmúlt rendszer exkommunistái lettek a haszonélvezők. Eltűnt az ország, a magyar nép vagyona. Ezért hiába is mondják az embereknek, hogy majd jobb lesz. Mitől lenne jobb, ha nincs miből? Emiatt az emberek sem hisznek már semmiben és senkinek. Nagy a kiábrándultság. Látják, hogy ebben az országban lehet kémkedni, csalni, lopni, hazudni reggeltől estig büntetlenül. Addig húzzák az időt, amíg elévül. Azt sem lehet józan ésszel megérteni, hogy háborús bűnök miatt bíróságra citálnak százéves embereket, ugyanakkor az ’56-os népellenes bűnökért még nem ítéltek el senkit. Azt ajánlom a Wiesenthal Központnak, szíveskedjenek kinyomozni, hogy 1945-ben kik vitettek el ártatlan, német nevű embereket Oroszországba. Ők ott is haltak meg. Nincs különbség háborús bűn között, mindegyik fájdalmas.

Óvári Antal (Budapest): Lomi. Ezen a címen hangulatos írás jelent meg lapjukban. Szó esett arról, hogy valóságos iparággá fejlődött lomtalanításkor az értékesebb használt bútorok, háztartási gépek begyűjtése. Sajnos ez az iparág most utcánkba és környékére tette székhelyét, majd egy hétre. Először gyalogos csoportok kezdtek a környéken cirkálni, majd megjelentek egész jó állapotú személyautókkal. Az egyik kocsi ablakunkkal szemben parkolt. Öten az erkély alatt vertek tanyát, előkerült a kártya, mintha vendéglőben lennének. A lomtalanítás tervezett időpontjáig még öt nap van hátra. Még semmit nem raktak ki. Bealkonyult. Csak annyi a változás, hogy a közeli utcában is leparkolt egy hasonló kocsi, hasonló társasággal. A rendőrkapitányságon az ügyeletes udvariasan válaszol: „Tudunk róla, már kaptunk bejelentést. Egy járőrünk van, rövidesen a helyszínre megy. Igazoltatáson kívül másra nem terjed ki a hatáskörünk.” Egy óra múlva meg is jelent egy fiatal rendőr, eltartott egy ideig, míg megvizsgálta a papírokat, aztán minden változatlanul maradt. Később a hívatlan látogatók az autóban nyugovóra tértek. Öt napig tanyáznak a ház előtt? Ha nem is nyúlnak semmihez, akkor is életfunkcióik vannak. Mégis lehet élni az utcán? A lakók szeme láttára? Ami a lomok kirakása után következik, arról jobb nem is beszélni. Ez így sehogy sincs rendjén. Az önkormányzatnak sem és a lakóknak sem. Gondolom, a rendőrség sem örül a jelenségnek. Persze a lomizóknak meg kell élni valahogy. És még ki mindenkinek kellene megélni valahogy! Nem vagyok hivatott a megoldásra javaslatot tenni. Csak az jut eszembe, hogy rendszeresen bedobnak szórólapot, kiraknak hirdetményt: „Ingyen elszállítom használt háztartási gépeit…” és „Lomtalanítást vállalok…” Akinek nincs pénze ezt megfizetni, annak használható lomja sem nagyon akad.

Kelemen József (Budapest): Sokunkban élt a gyanú, hogy a Lehet Más a Politika a megbukott SZDSZ helyett, annak utódjaként jött létre. Biztosan voltak fiatalok, akik a szlogent elhitték, de egyértelműen bebizonyosodott, hogy a más alatt azt értik, hogy a hatalmat ők, vagy ők is szeretnék megszerezni. Kísértetiesen az történik, ami az előddel. Azok is radikális kommunistaellenességüket hangoztatták, minden pártnál radikálisabban le akartak számolni az elmúlt rendszerrel, holott tudták, hogy azért hozták magukat létre, vagy azért is, hogy ez ne történhessen meg, és a konc elosztásánál ott lehessenek. Kijelentették, hogy a szocialistákkal nem kormányoznak, Horn Gyulával meg egyáltalán nem, és már akkor tudták, hogy csak az alkalomra várnak. Most is erről van szó, akármilyen bizarrnak tűnik is az ötlet, hogy az MSZP, a Jobbik, az LMP fogjon össze a hatalom megszerzésére. Persze lózung most is van, az „alkotmányosság” helyreállítása, de kilóg a lóláb. Most is a hatalomról van szó. Eddig a Fideszt vádolták azzal, hogy közel van a Jobbikhoz, és közben a Jobbikra tüzet okádtak. A hatalomért azonban összeölelkeznének vele. Persze, ha a Jobbik bevenné ezt a maszlagot, utána – ha érdekük azt kívánná – be is tiltanák. A magyarázat is meglenne, ha erre lenne szükség: megint fasiszta pártnak kiáltanák ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.