Öngyilkosság Gyöngyöspatán

Mizsei Bernadett
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este a gyöngyöspatai általános iskola padlásán saját kezével vetett véget életének az intézmény titkára. A nő – aki néhány nap múlva lett volna 50 éves – először felvágta az ereit, majd felakasztotta magát. – Az egész falu értetlenül áll a haláleset előtt, mindannyian kedveltük és szerettük őt – nyilatkozta Juhász Oszkár. A falu polgármestere elmondta, szerinte az öngyilkosság semmilyen kapcsolatban nem áll a Gyöngyöspatán történt konfliktusokkal.
A nő holttestére férje és az iskolaigazgató, Molnár Károly talált rá. Az intézmény vezetője lapunknak úgy nyilatkozott, feltehetőleg magánéleti és munkahelyi problémák vezettek a tragédiához. – Ő volt az iskola motorja. Mindig meg voltunk vele elégedve, kitűnő munkakapcsolatunk volt – tette hozzá az igazgató, aki szerint az iskola titkára valamiért mégis féltette a munkahelyét. Attól tartott, hogy az igazgatóhelyettes távozásával túl sok teher nehezedik majd rá, és nem fog tudni megfelelni az elvárásoknak. Az igazgató beszámolt arról is, hogy gondok voltak az iskola fenntartásával, a diákokkal is, számos feladatot így „roppant nehéz volt megoldani”. Előfordult, hogy a vezetőségnek szembe kellett mennie a jogszabályokkal, a kormányzati elvárásokkal és a helyi fenntartóval. – Sokszor okoztak fejfájást a kisebbségi problémák is. Miközben a roma gyerekekkel szinte pozitív diszkriminációt folytatunk, a különböző ellenőrző hatóságok, ombudsmani vélemények szegregációval vádoltak minket – hangsúlyozta az igazgató. Molnár Károly szerint a harc az iskoláért és a diákokért egyre kilátástalanabbnak tűnt, és sem a fenntartó, sem a kisebbség nem adott támogatást. – Persze úgy gondolom, hogy nem csak emiatt esett kétségbe, szerencsétlen véletlenek vezethettek idáig – véli az intézmény vezetője. Hozzátette, az iskola titkára úgy ment el, ahogyan élt: végtelenül precízen. A nő mindent lezárt munkahelyén: még a számítógéphez szükséges jelszavakat is kikészítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.