Orbán Navracsiccsal értékel

Orbán Viktor miniszterelnök holnap Felcsúton találkozik Navracsics Tiborral, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vezetőjével – tudta meg a Magyar Nemzet. Ez a találkozó lesz az első azon négyszemközti beszélgetések sorában, ahol a kormányzati teljesítményt és a minisztériumi munkát értékeli a kormányfő az érintett tárcák irányítóival.

Szilágyi Richárd
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navracsics a Magyar Nemzetnek adott július 2-i interjúban beszélt először arról, hogy Orbán Viktor „a nyár folyamán nyilván át fogja tekinteni a kormány teljesítményét, és meghozza azokat a döntéseket, amelyek ebből a szempontból fontosak lehetnek”. Navracsics – aki egyben a kormányfő helyettese is – lapunknak korábban azt is elmondta, hogy Orbán Viktor ezeken a beszélgetéseken értékeli majd azt, hogy a jelenlegi személyi kör, illetve intézményi környezet alkalmas-e a további feladatok elvégzésére. Úgy tudjuk, hogy az első ilyen jellegű találkozó pénteken reggel lesz Felcsúton, ahol Orbán Viktor és Navracsics Tibor elemzi a KIM elmúlt egyéves teljesítményét. Korábban azt is megírtuk, hogy a nyári beszélgetések eredményétől függetlenül minden tárcavezető kitölti az eredetileg 2011 végéig vállalt mandátumát.
Mindezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője is megerősítette egy hétfői rádióinterjúban, amikor arról beszélt, hogy a jelenlegi kormányzati struktúra bevált.
*
Jól mennek a dolgok, ezért nem kell változtatni – tette hozzá Szijjártó. A Magyar Nemzet kormányzati forrásai az esetleges átalakításokkal kapcsolatban ugyanakkor azt hangsúlyozták, hogy „egy-egy államtitkár esetleges cseréje azonban még nem jelent kormányátalakítást”.
A pénteken kezdődő beszélgetéssorozat előtt, amint azt július 12-én megírtuk, a heti rendes kormányülésen már szóba került a kabinet elmúlt egyéves munkájának az értékelése. Akkor azonban hangsúlyoztuk, hogy az csak az első volt azok sorában, amelyről Navracsics Tibor beszélt lapunknak július elején, a kormányzati szerkezet és a minisztériumok teljesítményének értékelése több lépcsőben történik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.