Őrizetbe vették a tulai ötszörös gyilkost

Saád Tamás
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három nap alatt elfogták a nagy feltűnést keltő tulai ötszörös gyilkosság tettesét: a gyanúsított az egyik áldozat élettársa – jelentette be Vlagyimir Markin, az orosz nyomozati bizottság szóvivője. A bűncselekményre hétfőn derült fény, a Moszkvától 150 kilométerre délre fekvő Tula egy lakásában megöltek három kisgyereket, az anyjukat és a nagyanyjukat – emlékeztetett a távirati iroda. A szakértői vizsgálatok szerint a gyilkosságokat kilenc nappal korábban követték el. A kilenc-, hat- és ötéves kisfiúkat 35 éves mamájukkal és 61 éves nagymamájukkal együtt a lakás fürdőszobájában, egymásra dobálva találták meg. Mindannyian hálóruhában voltak, és mindegyiküket a fejükre mért ütésekkel ölték meg.
A család öt éve költözött az urali Jekatyerinburgból Tulába, az aszszony a helyi ingatlanpiacon dolgozott, a mély vallásosságáról ismert nagymama pedig az unokákat nevelte. A gyerekek anyja három éve elvált a férjétől.
Arra, hogy a gyilkosságokat a nő 1992-ben született élettársa követte el, számos bizonyítékot találtak a nyomozók. Mindenképpen szerepe volt a gyilkosságban a nyerészkedési vágynak, mert a férfinál számos, az áldozatok lakásából elvitt, értékes tárgyat találtak. Motívumként azonban nem zárják ki a féltékenységet sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.